Nukkekodin tuunausta

1 kommentti
Löysin keväällä fb-kirppikseltä Lundbyn nukkekodin kalusteineen vain 30 eurolla. Aada on tykännyt mummalassa leikkiä nukkekodilla, joten päätettiin ostaa meillekin oma. Nukkekoti on odottanut nyt piilossa sitä hetkeä, että me ehdittäisiin vähän tuunaamaan sitä. Tarkoitus on antaa nukkekoti Aadalle kahden viikon päästä, kun hän täyttää jo 3v!
Nukkekoti olisi varmasti kelvannut tuollaisenaankin, mutta mua vähän häiritsi sen kuluneet lattiat. Oli vähän kynän jälkiä siellä täällä, ja sitten kuluneita pintoja, kun niitä oli koitettu puhdistaa jollain märällä, ja lopputuloksena pinnat oli menneet rikki. Sitten kun ajatus tuon fiksailusta heräsi, niin tajusin, etten kyllä pidä noista tapeteista ja lattioista kovin paljoa. Ihan kiva, että saamme uudistaa nekin!

Aada oli vuorokauden hoidossa mummalla juhannusaatosta juhannuspäivään. Aloitettiin operaatio purkamalla nukkekoti osiin perjantaina illalla ja poistamalla siitä vanhat tapetit ja lattiat. Se kävi yllättävän helposti. Tämä nukkekoti on kokonaan muovinen, joten levyt sai upotettua kokonaan veteen, eikä tarvinnut pelätä, että tulee rikottua nukkekodin rakenteita samalla.

Hain jo tuossa keväällä paikalliselta Värisilmältä vanhoja tapettikirjoja tätä projektia varten. Kiitos Uudenkaupungin Värisilmä! Omalla tavallaan haastavin homma olikin valita, että mitkä tapetit ja lattiat valitaan. Ei haluttu mitään liian tummaa tai väritöntä.

Ja lopputulos, tadaa!Mennäänpä tarkemmalle kierrokselle! Valitettavasti valaistus oli vähän haasteellinen ton valmiin nukkekodin kuvaukseen, mutta kyllä näistäkin kuvista onneksi saa selvää.

Kylpyhuone ennen

Kylpyhuone jälkeen Keittiö ennen

Keittiö jälkeen Eteinen ennen

Eteinen jälkeen 

Olohuone ennen 

Olohuone jälkeen 

Makuuhuone ennen 

Makuuhuone jälkeen Ulkopinnoilta en huomannut ottaa ennen-kuvia. Talon päädyt saivat hennon mintunvihreän puukuvioisen pinnan, ja katoksi laitettiin lautaa.


Juhlimme Aadan 3v synttäreitä jo tulevana viikonloppuna, mutta annamme tämän nukkekodin vasta parin viikon päästä hänen varsinaisena syntymäpäivänä. En malta odottaa nähdä Aadan reaktiota!

1 kommentti

  1. Hieno! Millä liimasit nuo tapetit? Itsellä olisi sama homma edessä 🙂

    VastaaPoista