Maksaverikokeiden tulokset

Ei kommentteja
On ollut todella piinaavia päiviä odottaa meidän maksaverikokeiden tuloksia. Ensiksi piti odottaa, että pääsemme näytteenottoon. Sitten piti odottaa, että saamme näytteiden tulokset.
Aiemmassa postauksessa kerroin, että meidän 1v Eevillä löytyi yllättäen häikkää maksa-arvoissa. Afos-arvo oli miltei 800, kun viitearvo olisi alle 500! Löysin googlesta monenlaisia syitä tuon arvon nousulle, osa siedettäviä ja osa ihan kamalia. Mutta miksi se meillä on koholla? Onko joku pahastikin vialla? Onko meillä joku sairaus, josta ei tiedetty? Kuvittelin jatkoon jo kaikenmaailman tutkimukset, leikkaukset, hoidot, lääkärissä ravaamiset. Oon saanut ton mallin omasta lapsuudestani, että aina pitää spekuloida kaikki mahdolliset vaihtoehdot, varsinkin ne huonot, ja murehtia jo etukäteen niistä kamalistakin vaihtoehdoista.

Kävimme viime perjantaina ottamassa Eeviltä nuo verikokeet, ja samalla kävimme myös toistamiseen osteopaatilla. Molemmat käynnit sujuivat tällä kertaa edellistä paremmin - verikoe saatiin otettua heti ongelmitta, ja osteopaatinkaan vastaanotolla ei itketty.

Lääkäri soitti tänään tuloksista. Kaikki oli ok! Afos oli tippunut normaaliin lukemiin, ja muissakaan arvoissa ei ollut häikkää. Olen niin iloinen, etten sanotuksi saa! Huh mikä helpotus! Oon niin kiitollinen - tässä allergiahommassa on jo ihan riittävästi meidän perheelle haastetta.

Puhuimme samalla muutenkin voinnista. Eevi on ollut nyt kaksi päivää ilman päärynää ja mangoa, ja olen korvannut ne mustikalla. Viime yönä meillä herättiin vain kerran, vasta aamuyöllä, ja silloinkin syönnin jälkeen jatkettiin miltei heti nukkumista. Niin luksusta! Mutta nyt olemmekin kärsineet vatsanväänteistä nukkumaanmennessä. Tavallisesti Eevi on nukahtanut helposti, yleensä hyväntuulisena pyörinyt tovin sängyssä, ja lopulta nukahtanut. Nyt meillä on kahtena iltana pyöritty todella pitkään ja lopulta itketty paljon. Uni on tullut vasta kun Eevi on ollut aivan poikki. Nukahtaessaan mahasta on kuulunut kunnon mörinä, eli ne ilmat jotka aiemmin meitä kiusasi keskellä yötä, kiusaa nyt nukkumaanmennessä. Viime yö oli hyvä muuten, mutta oliko se sattumaa? Edellisyönä kun taas valvottiin vatsan takia kaksi tuntia.

Tulimme siihen tulokseen, ettei mustikka nyt ehkä sovi. Jätämme sen pois, ja seuraavaksi kokeilemme mansikkaa ja vadelmaa. Jos nekään eivät sovi tai oireet yhä jatkuvat, pohdimme taas Nalcromin aloitusta. Palaamme lääkärin kanssa asiaan viikon päästä.

Hyvistä uutisista intoutuneena lähdettiin heti mansikkaostoksille. Mansikka ei kuitenkaan ollut menestys, vaan Eevi jätti kaikki syömättä. Mitäköhän tästäkin kokeilusta tulee.. :D
Ei kommentteja