Rv36 synnytystapa-arvio: poikittain, väärinpäin, oikeinpäin..?

Ei kommentteja
Tämä teksti tulee vähän jälkijunassa, sillä kova flunssa iski riesakseni viime viikolla. Koko viikko on ollut yhtä selviytymistä. Nyt elämä alkaa voittaa unettomuutta lukuunottamatta, joten sain voimia kirjoitella viime viikkoisen lääkärineuvolan kuulumiset!


Tämä masuvauvamme on viihtynyt suurimman osan raskaudesta täysin poikittain. Hän on ollut myös erittäin kova liikkumaan ja tehnyt ties minkälaista kuperkeikkaa masussa. Raivotarjonta on kuitenkin ollut se vähiten mieluisin asento hänelle - jos hän ei ole ollut poikittain, niin sitten viistosti tai perätilassa.

Vielä viime viikon tiistain lääkärineuvolaa edeltävänä sunnuntaina vauva hengaili täysin poikittain. Silloin oli rv35+3. Ei mikään mukavin asento mulle - varsinkaan silloin kun vauva päättää venytellä.

Lääkärineuvolapäivänä mulla oli menossa rv35+5. Tämä neuvolakäynti oli niin sanottu synnytystapa-arvio, jossa tarkastetaan mm. vauvan tarjonta ja annetaan painoarvio.

Vauva oli kuin olikin raivotarjonnassa! Tämä oli helpottavaa kuulla, vaikkakaan se ei vielä takaa mitään. Vauva vaikutti sirolta vastaten noin viikkoa pienempää.

Vauva on ollut tosi aktiivinen vaihtamaan tarjontaansa masussa, ja edelleen sille on suuri riski. Lääkäri totesi vauvan myös olevan todella todella ylhäällä, joten kuulemma tilaa on heittää kuperkeikkaa niin paljon kuin haluaa. Ilmankos mua närästää ja tuntuu että happi loppuu..

Sovittiin tilanteen takia kontrolliaika raskausviikolle 38+1.

Vauva oli lopulta hyvin pitkälti koko viime viikon pää alaspäin. Kuitenkin sunnuntaina hän kiepsahti taas poikittain ja kävi melkein perätilassa. Palasi raivotarjontaan. Kiepsahti taas. Ja takas raivotarjontaan. Pyörii ja hyörii.

Voihan vauva! Minä niin haluaisin synnyttää sinut alakautta ❤️

Jos vauva on poikittain, ei synnytys tietenkään alakautta onnistu. Perätilassa en myöskään uskalla lähteä synnyttämään erinäisten pelkojen vuoksi. Ajatus sektiostakin pelottaa.

Musta tuntuu, että tämä vauva tulee pitämään meidät loppuun asti jännityksessä asentonsa suhteen. Mun aiemmat lapset ovat myös laskeutuneet vasta synnytyksessä, mutta he ovat olleet raivotarjonnassa jo ainakin rv32 eteenpäin. Millainenkohan pyörijä täältä oikein on tulossa? 😄

Rv 36+2Ei kommentteja