Muumimaailmassa allergisen pikkulapsen kanssa

Ei kommentteja
Monet allergisten lasten vanhemmat tietävät sen, miten haastavaa reissaaminen voi joskus olla. Kun ruokarajoitteita löytyy paljon, tulee niinkin olennainen asia kuin syöminen joskus pulmalliseksi. Ennen reissuja tarvitseekin tehdä selvitystyötä - mitä syömme ja missä, vai onko mitään meille sopivaa ruokaa tarjolla? Pitäisikö kenties ottaa eväät?

Etukäteen ruoka-asioiden selvittäminen saattaa työllistää paljonkin. Itse pidän kuitenkin siitä, että saan jo etukäteen selvitettyä kaikki syömiskuviot, eikä sitten reissun päällä tarvitse alkaa miettimään ja kyselemään asioista, ainakaan niin paljon. Lähtökohtaisestihan erilaisten reissujen pitäisi olla kivoja, nautinnollisia ja ehkä rentouttaviakin, joten kaikenlainen ruokastressi ja paikan päällä ilmenevät ruokailuongelmat saattavat vesittää koko ilon.

Tänään lähdimmekin moniallergisen vajaa 3vuotiaan kanssa Muumimaailmaan!


Yllätyksekseni huomasin, että jo Muumimaailman nettisivuilta löytyy aika paljon tietoa. Se on ehdottomasti suuren kehun paikka, kun allergisille tarjotaan jotain tietoa jo valmiina, eikä kaikkea tarvitse selvittää itse! Toinen asia, josta olen todella iloisesti yllättynyt on se, että Muumimaailmassa on valmiiksi allergisille räätälöityjä ruokia. Tarjolla on maidotonta perunamuusia, kaikettomia possunlihapullia ja riisiä. Tämä erityisruokavaliobuffet on Mamman Keittiössä, ja niiden tuotesisällöt löytyy Muumimaailman nettisivuilta.
Olin etukäteen yhteydessä Muumimaailmaan, sillä halusin heidän ruokatarjonnastaan lisätietoja. Sain sähköpostitse vastaukset kaikkiin haluamiini kysymyksiin ja asiakaspalvelu oli kaikin puolin loistavaa! Mamman Keittiössä oli allergiaruokien lisäksi tarjolla tavallisessa lasten buffetpöydässä lihapullia ja nakkeja, ja pyysin niistä tuotesisällöt. Näiden sisältöjen avulla sain selville, että meille sopii buffetin nakit, muttei tavalliset lihapullat. Jes! Nakit olikin meille menestys, kun muuten ruokaa ei oikein maltettu syödä.


Lisäksi tiedustelin maidottomia jäätelöitä ja munkkeja, sekä niiden tuotesisältöjä. Maidottomia jäätelöitä oli kolme, joista meille sopi Lipsin päärynämehujää. Sopiva munkkikin olisi löytynyt, mutta sitä emme ehtineet mennä maistelemaan. Meillä oli hieman omia eväitäkin mukana - pensasmustikoita, viinirypäleitä, omenaa ja banaania, ja viihtyisiä eväspaikkoja niiden naposteluun oli vaikka kuinka.

Olen tosi tyytyväinen, että sain kaikki mieltäni askarruttavat asiat selvitettyä helposti jo kotona. Paikan päällä mulla heräsi kysyttävää ainoastaan Mamman Keittiössä juomapöydässä tarjolla olleesta punaisesta mehusta. Sain tosi vaivatta tarjoilijalta apuja, ja hän toi sisällysluettelon mulle luettavaksi. Lisäksi mulle tultiin henkilökohtaisesti näyttämään mistä löydän meille sopivan muussin, nakit ja lihapullat. Asiakaspalvelu oli täyden kympin arvoista, vaikka kiirettä näyttikin keittiöhenkilökunnalla riittävän.

Muumimaailmaan menemme ehdottomasti uudestaankin!

Ei kommentteja