Elämäni toinen täytekakku ja lähestyvät synttärit

Ei kommentteja
Ensimmäinen täytekakkukokeiluni ei ollut kovin menestys (lue postaus tästä). Itse leipominen meni metsään, ainekset loppuivat kesken ja hermotkin menivät. Lopputulos ei myöskään ollut hyvä.

En kuitenkaan antanut itseni lannistua. Haluan olla äiti, joka tekee itse lapselleen syntymäpäiväkakun. Haluan olla nainen, joka osaa leipoa täytekakun!

Ensimmäinen kokeiluni oli levykakkupohja uunipellin päällä. Nyt päätin kuitenkin tehdä pyöreän kakun, joten mun piti hankkia kakkuvuoka.
Mun pää meinasi mennä pyörälle, kun valikoimaa oli tolkuttomasti ja samalla piti jotenkin järkeillä, että minkä kokoinen vuoka olisi paras meille. Päädyin ostamaan 25cm kakkuvuuan, jolla saa tehtyä 25hlön kakun.

Metsästin netistä tovin täydellisen kakkupohjan ohjetta. Löysin aloittelijallekin suhteellisen helpon ohjeen, ja lopputulokseen olen aika tyytyväinen.


Melko hyvä siitä tulikin! Mutta, koska tässä vielä opetellaan, oli kakkupohjassa vähän parantamisen varaakin. Ensinnäkin, menin lisäämään leivinpaperin kakun päälle paiston loppupuolella pinnan tummumisen ehkäisemiseksi. Tämän seurauksena kakku lässähti hiukan keskeltä. Lisäksi kakkupohjassa oli muutamia jauhopaakkuja, joten ensi kerralla huolellisempi sekoitus!

Täytteenä maidoton mansikkamousse ja mustikkamousse

Elämäni ensimmäiset pursotukset! 

Pursotukset olivatkin sitten asia erikseen. Lopulta maidottomassa vaahdossa oli joukossa Plantin kauravispiä, mustikkamehua, mansikkatomusokeria ja löysyyttä hävittämässä Påmackan-tuorejuustoa. Vaahto oli liian löysää työstää, eikä pursotukset pysyneet täysin kuosissa. Minulla ei myöskään ollut ruusukepursotuksiin sopivaa tyllaa, mutta sovelsin, ja sain jotain ruusukkeita kaukaisesti muistuttavaa. Olen tyytyväinen lopputulokseen, sillä en ole ikinä ennen tehnyt minkäänlaisia pursotuksia.

Viikon päästä pitäisikin tehdä the Kakku, kuopukseni täyttää silloin 1v!
(.. Synttärikakkupostauksen voit lukea tästä >>)

Ei kommentteja