1-veen ruokalista ja käynti allergialääkärillä

Ei kommentteja
Kävimme edellispäivänä Eevin allergialääkärillä. Odotin käyntiä kuin kuuta nousevaa, sillä koin meidän olevan umpikujassa. Emme ole pitkään aikaan voineet kokeilla uusia ruokia, ja yömme on jo pitkään olleet yhtä vatsanvääntelyä ja valvomista. Viime aikoina Eevillä on ollut ruokavaliossaan 5-8 ruoka-ainetta.


Eevi täytti kuun alussa 1 vuotta. Tässä iässä lapsi voisi tavallisesti syödä jo samaa ruokaa vanhempien kanssa, muistutti allergialääkäri eilen minua. Niinpä. Tuntuu hassulta kuvitella millaista elämä olisi, jos meidän lapset olisivat saaneet jo yksivuotiaana samaa ruokaa meidän kanssamme. Tällä hetkellä meillä syödään välillä kolmea eri ruokaa - minä ja mies yhtä, Aada 2v10kk toista ja Eevi kolmatta. Olen kyllä todella kiitollinen siitä, että yhä enenevissä määrin on erilaisia ruokia, joita Aada voi syödä meidän kanssa.
Eevin käytössä olevat viljavalmisteet
Eevin ruokavaliossa on tällä hetkellä vaihtelevasti päärynä (Pirkan luomu), mango (Pirkan luomu), bataatti, porkkana, peruna (valmispiltissä), possu, kaura (Hollen puurojauhe) ja hirssi. Lisäksi rypsiöljyä, auringonkukkaöljyä ja riisitärkkelystä Eevi on sietänyt yhden Piltin joukossa, mutta omatekemissä ruuissa em. öljyt ja riisi eivät ole sopineet. Todellisuudessa meillä on viime aikoina ollut vain viisi ruokaa samanaikaisesti käytössä, sillä olen koittanut löytää syyllistä meidän öisiin oireiluihin jättämällä vuoronperään pois ruoka-aineita yksin tai yhdessä. En kuitenkaan ole onnistunut siinä.

Eevi menee joka ilta nukkumaan klo 22-23. Joka ikinen yö hän herää klo 02-03 välillä, useimmiten kello 02:20, ja sitten valvoo surullisena 2-4h yhteen putkeen. Hän kyllä yrittää selkeästi nukkua, mutta aina nukahtaessaan hän säpsähtää takaisin hereille, vääntää kroppaansa ja itkee. Vatsaan selkeästi sattuu. Lopetin yöimetykset pääsiäisenä, ja silloin tämä ongelma paheni. Vaikeimpina öinä olen edelleen antanut maitoa, ja se on selkeästi auttanut vatsakipuihin - heti kun Eevi alkaa syödä, kuuluu vatsasta miten ilma lähtee liikkeelle ja masu mouruaa. Ilma ikäänkuin pääsee jatkamaan matkaansa kivuliaasta kohdasta eteenpäin, ja monesti syötön jälkeen Eevi pystyy jatkamaan uniaan, ei tosin aina. Meillä on aina ollut aamuöisiä vatsanväänteitä, ja ihan pienestä asti Eevi on yleensä nukkunut öitään muutaman kerran maitoa saaden suhteellisen hyvin 6-8h (paitsi kun kokeilemme laajentaa ruokavaliota, on yöt usein hirveitä), ja sitten tämän jälkeen loppuyö on ollut aina yhtä piehtarointia, vääntelyä, itkahtelua ja satunnaisia pieruja.

Eeville sopivat hedelmäsosepussit ja ainoa sopiva lihapiltti
Allergialääkärimme kehoitti meitä menemään ravitsemusterapeutille mahdollisimman pian, jos hänellä olisi ajatus siitä, että mikä noin paljon kaasuja oikein muodostaa. Sain ajan ensi tiistaille kunnalliselle rt:lle. En ole itse käynnin suhteen kovin optimistinen, mutta katsotaan. Jos me ei nyt saada syyllistä kiinni, niin meidän täytyy ilmeisesti aloittaa eräs erityislupalääkevalmiste.

Nykyisellään tilanne ei kuitenkaan voi jatkua, että meillä oireillaan, ja ruokavaliota ei pystytä edes yrittää laajentaa. Saimme luvan käyttää nyt seuraavaan puhelinaikaan asti allergialääkettä, sillä sen avulla yöt sujuu jonkin verran paremmin.

Minulla on vielä yksi ajatus siitä, mitkä ruuat koitan jättää samanaikaisesti pois - molemmat meidän hedelmistä. Nyt tätä kokeilua kuitenkin sotkee flunssa, jonka takia meillä heräillään muutenkin ja ruoka ei maistu. Ei toivoakaan, että saisin syötettyä nyt puuroja ilman hedelmäsosetta, enkä kyllä tiedä onnistuuko se terveenäkään.

Onneksi meillä on vakuutus! 
Lääkärikäynnin jälkeen otimme lisäksi liudan verikokeita. Se oli vähän kurja kokemus, kun hoitaja ei saanut verta tulemaan ja Eevi itki täysillä varmaankin 10-15 minuuttia neula käsivarressa. Onneksi verikoe saatiin kuitenkin lopulta otettua, ja soittoaika tuloksista sekä voinnista on parin viikon päästä. Nyt keskitymme parantelemaan itsemme tästä flunssasta!

Ei kommentteja