Labroja, ravitsemusterapiaa ja osteopatiaa

Ei kommentteja
Viimeiset viikot ovat olleet jotenkin raskaita. Saimme lisämurhetta labratuloksista, vähän tyhjiä ohjeita ravitsemusterapeutilta sekä kävimme osteopaatilla. Eevi oireilee edelleen, ja tuntuu kuin olisimme ihan umpikujassa.


Photo by Matt Botsford on Unsplash
Olimme sopineet allergialääkärin kanssa soittoajan labroista vasta noin 2,5 vko päähän näytteenotosta. Näyte otettiin perjantaina, ja jo maanantaina lääkäri soitti. Aavistin heti, että nyt on joku vialla. Eevillä oli maksa-arvoissa häikkää: Afos oli 768, kun viite-arvo on <462. Tuloksien johdosta meidän täytyy mennä ottamaan lisää labroja. Meillä olisi kyllä ollut riittävästi murhetta ilman tätäkin käännettä. Mä niin toivon, että ne seuraavat verikokeet on normaalit! Note to self: älä googleta ikinä mistään tällaisista. 

Kävimme myös ravitsemusterapeutilla. Tiesin jo entuudestaan, että tällä käynnillä tulee todennäköisesti eteen tilanteita, joissa mun on vaan parempi olla hiljaa ja hymyillä. Esikoisen ajoilta tää oli jo tuttu homma. Sain kuulla, että miten lihat, varsinkin broileri, yleensä sopii kaikille, eikä niistä tule oireita. Niin.. Miksi sitten mun pian 3v esikoinen oireilee edelleen rajusti saadessaan naudanlihaa tai kalkkunaa? Broileri hänellä alkoi sopia 2v iässä, sitä ennen se ei selvästikään sopinut. Ja me emme ole ainoita - ei ole mikään harvinainen juttu, että moniallergisilla on haasteita myös lihojen kanssa. Kuulin myös miten äidinmaito ei tässä iässä enää ole kovin ravintorikasta. Niin, no, jos vaihtoehdot on kasvimaito ja äidinmaito, on äidinmaito varmasti parempi vaihtoehto näin suppealla ruokavaliolla olevalle lapselle. Ja mitä tulee sopivan kasvimaidon löytymiseen, ei sekään ole mikään läpihuutojuttu. Mua aina on vähän ihmetyttänyt tää Suomessa ilmenevä suhtautuminen äidinmaitoon, kun WHO kuitenkin suosittelee sitä imettämistä jatkamaan 2v ikään asti. Tuntuu, että täällä kun lapsi täyttää 1v, muuttuu äidinmaito automaattisesti huonommaksi vaihtoehdoksi, ja lehmänmaito on se paras vaihtoehto lapselle.

Kävimme ravitsemusterapeutilla sillä ajatuksella, että hän osaisi arvella mistä meidän öiset vatsanväänteet johtuvat. Hänkin veikkasi päärynää ja mangoa syylliseksi, ja nyt olen odottanut meidän flunssan väistymistä, jotta voidaan koittaa jättää niitä pois. En kuitenkaan saa aamu- ja iltapuuroa menemään ilman lisuketta, ja noiden poisjätön myötä meiltä tippuu myös välipala pois. Mustikan sopivuudesta ei ole tietoa, mutta yritän tehdä jonkin laimean mustikkakeiton, ja antaa sitä sitten puurojen kanssa. Välipalaksi sitten jotain kasvissosetta, mutta pelkään, että sitten saa niitä harvoja kasviksiaan liikaa ja alkaa oireilla niillekin.

Päätin taannoin, että kokeillaan myös osteopaatilla käyntiä tähän meidän oireiluun. Osteopaatti ei kuitenkaan löytänyt suoraan suolistosta mitään selittävää, mutta kuulemma kallonpohja ja pallean alue oli melko jumissa. Nekin heijastavat osaltaan suoliston toimintaa.

Tulevana perjantaina menemme aamulla ottamaan ne laajemmat verikokeet tuon maksa-arvon takia (paastoverikoe, apua) ja sen jälkeen käymme uudestaan osteopaatilla.

Meillä on taas ollut muutamia huonompia öitä allergialääkkeestä huolimatta. Miksi? Onko syynä se, että Eevi sai yhtenä päivänä kahdesti lihaa, kun aiemmin on saanut vain kerran? Vai se, että hän sai yksi päivä 2pss mangoa normaalin 1pss sijasta? Vai onko syynä joku mun syömä ruoka, kuten naudanliha, herne tai pitkästä aikaa juotu kahvi? En tiedä. Voi kunpa tietäisinkin. Turhauttaa, ja paljon!

Photo by Gabriel Matula on Unsplash



Ei kommentteja