Täyteläinen suklaamousse-mariannekakku (vegaaninen)

Ei kommentteja
Kesä on juhlien aikaa, ja ajattelin jakaa teille herkullisen vegaanisen suklaamoussekakun ohjeen. Kakku on helppo ja nopea valmistaa.

Huom! Osa Digestiveistä, Marianne Crush ja Brunbergin tumma suklaa saattaa sisältää maitojäämiä!
Tätä kakkua nautittiin meillä kihlajaiskakkuna ❤️

Pohja:
200g maidottomia Digestive-keksejä
80g maidotonta margariinia

Suklaamousse:
4dl Plantin kauravispiä tai 4dl Alpron soijavispiä (itse käytin 2dl kauravispiä ja 2,5dl soijavispiä)
0,5dl sokeria
350g Brunberg tummaa suklaata
1pss (150g) Marianne crush-rouhetta

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita joukkoon sula margariini. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan sisälle. Laita pohja jääkaappiin.

Sulata suklaa pienellä teholla mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Vatkaa soijavispi/kauravispi kuohkeaksi ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa lopuksi joukkoon sula suklaa (älä lisää suklaata ihan kuumana, vaan hieman jäähtyneenä) ja lisää lopuksi Marianne Crush. Kaada massa pohjan päälle, ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Koristele halutessasi esimerkiksi suklaarouheella.

Tarkistathan allergisille leipoessa aina tuttujenkin elintarvikkeiden tuotesisällöt siltä varalta, että tuotesisältö on muuttunut!

Vinkki: Soijavispiä tulee määrällisesti kahdesta purkista vähän kauravispiä enemmän, ja se on hieman kuohkeampaa. Olen itse tehnyt kakun käyttämällä 1prk soijavispiä ja 1prk kauravispiä.

Vinkki: Soijattoman version saat valitsemalla Pandan Tumman Suklaan, käyttämällä kauravispiä ja jättämällä Marianne Crushin pois. Marianne Crushin voi halutessaan korvata esimerkiksi rouhimalla joukkoon paloja Rainbowin mintun makuista tummaa suklaata.


Ei kommentteja